top of page

Çikolatalı Çabuk Mus


Bazı tarifler, bazı insanlara göre değildir. Muhteşem tadı ve kokusu için bu tarifi paylaşacağım, ama benim gibi çikolata sevmeyen nadir insanlardansanız, yalnızca bitter çikolata seviyor olsanız bile bu tarif size göre olmayabilir.
Bu tarifi yıllar önce Cafe Fernando'da görmüştüm. O zamandan beri denemek istediğim bir tarifti, zaten çok az malzeme olduğundan adapte edilecek çok az şey oldu. Su ve şekerle yapılan tarifi ben filtre kahve ve acıbadem likörüyle denedim. Tadı kesinlikle muhteşem oldu, ancak benim için 1 kaşıktan sonrası çok ağır geldi.
Fazla karıştırırsanız ya da dolapta uzun süre durursa (çünkü bu tatlının kısa zamanda bozulma olasılığı neredeyse yok) onu sıcak suyun içine oturtup hafifçe erimesini bekleyip karıştırırsanız olması gerektiği yapıya tekrar kavuştuğunu göreceksiniz.
Tüm tarifteki tek ana madde çikolata olduğundan %70 ve üzeri kakao oranı olan ve çok iyi bir çikolata kullanın.
Tarif:
135g bitter çikolata %70
110ml filtre kahve
10ml acıbadem likörü
üzeri için:
file badem
Ekipman:
Tencere
Karıştırma kabı
Su kabı
Tel çırpıcı
Spatula
Not: Likörün içindeki şeker benim için çok yeterli oldu, ancak siz kullanmıyorsanız ya da ekstra koymak isterseniz 1-2 yemek kaşığı şeker ilave edebilirsiniz.
1. Büyükçe bir kaba ya da kenarları yüksek bir kalıba buz ve su koyun içine de bir başka kap oturtun.
2. Kahve ve çikolatayı (kullanıyorsanız şekeri de) tencerede sürekli karıştırarak eritin ve akışkan hale getirin. Eridiği anda ateşten alın ve spatulayla 1-2 dakika karıştırın.
3. Çikolatayı ve likörü, buz içindeki kaba koyun ve tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırmaya başlayın. Aslında ben mikserle yaptım ama çok hızlı oluyor, duruma müdahale edemeyeceğinizi düşünüyorsanız bir tel çırpıcıyla karıştırmak daha iyi olacaktır.
4. Eğer fazla karıştırırsanız dokusu bozulacaktır. Biraz su ısıtıp içine oturtun ve hafifçe eriyince bir kaşıkla karıştırın.
5. Çikolatayı istediğiniz kalıplara koyun. Bu tariften yaklaşık 4 tane espresso/türk kahvesi fincanı çıkıyor. Yaptığınız anda yiyebileceğiniz gibi dolaba koyup biraz sertleştirip üzerine file badem ya da zevkinize göre başka bir şey koyup yiyebilirsiniz.

takıp edın 

  • Instagram Clean
  • w-facebook

baska ne var 

bottom of page