top of page

Bastan Çıkaran 3 Çikolata

3ciko.jpg
Bu yazı Monthly Fitness için hazırlanmıştır.
www.monthlyfitness.com
Çikolata... Bir kadın için her zaman baştan çıkarıcı olan belki de tek şey...
Bir kıyafete ya da bir takıya hayır diyebilirsiniz; hatta çoğu zaman bir yemeğe bile hayır demek kolaydır, ancak bir parça çikolatanın ağızda erirken verdiği haz başka bir şeye değişmez...
Marketten aldığınız çikolataların çoğunun içinde bitkisel yağ vardır; halbuki makbul olanı içinde kakao yağı olmasıdır. Elbette evde kendi çikolatanızı hazırlamak çok kolay değil; ama birazcık bilgi ve yatkınla bir mutfak derecesi ve bir çikolata kalıbı kadar yakın olabilirsiniz harikalar yaratmaya...
Çikolata çok az malzemeyle yapıldığından en önemlisi kullandığınız çikolatanın ne kadar kaliteli olduğudur. Eğer bulabiliyorsanız “kuvertür” çikolata alın. Kuvertürün özelliği market çikolatasına göre erime derecesi biraz daha yüksektir; ancak bu noktada yine kaçınmanız gereken iki durum var. Birincisi “kokolin” olmaması, yani kakao yağı yerine bitkisel yağ koyulmamış olması; diğeri ise raftaki en ucuz çikolatayı almamanız. Bu, fiyat-kalite orantısının oldukça aşikar olduğu durumlardan biri.
Kalıplanacak tüm çikolatalar aynı biçimde yapılır, aralarında tek fark ısıtmanız gereken ve soğutmanız gereken derecelerdir.
Doğru işlenmiş bir çikolata bozulmayacaktır, ancak içinde krema olduğundan, dolata tutmanızı ve 3-4 gün içinde tüketmenizi öneririm.
Ekipman:
Tencere
Karıştırma kabı
Derece
Spatula
Sıkma torbası
Kahveli Beyaz Çikolata
Malzemeler:
Kaplama için:
200gram beyaz çikolata
Ganaj için:
20gram krema
20gram beyaz çikolata
2gram hazır kahve
Yeşil Çaylı Sütlü Çikolata
Malzemeler:
Kaplama için:
200gram sütlü çikolata
Ganaj için:
20gram krema
20gram sütlü çikolata
5yaprak yeşil çay
Vanilyalı Bitter Çikolata
Malzemeler:
Kaplama için:
200gram %64 bitter çikolata
Ganaj için:
20gram krema
20gram beyaz çikolata
¼ vanilya çubuğu
Yapılışı:
1.KAPLAMA: Tencereye su koyun ve kaynatın. 150Gram çikolatayı cam ya da metal karıştırma kabına koyun ve tencereye oturtun. Kabın altının suya değmemesi çok önemlidir. UNUTMAYIN TEK BİR DAMLA SIVI ÇİKOLATANIZI KULLANILMAZ HALE GETİRİR! Beyaz çikolata çok çabuk yanar; onun için spatulayla düzenli olarak altüst etmek gerekir. Beyaz çikolata 46 dereceye, sütlü çikolata 47 dereceye; bitter çikolata 49 dereceye ulaştığında kabı alın ve 50gram çikolatayı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Beyaz çikolatayı 27 dereceye, sütlü ve bitter çikolatayı 29 dereceye kadar soğuduğunda kalıplara boşaltın. Her yere yayıldığı zaman daha soğumadan ters çevirip fazla çikolatayı kaba geri akıtın. Donması için buzdolabına kaldırın.
2.KAHVELİ GANAJ: Kremayı ve kahveyi tavada ısıtın. Ateşten çekip içine çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde sıkma torbasına koyup donması için dolaba kaldırın.
3.YEŞİL ÇAYLI GANAJ: Kremayı ve yeşil çayı tavada ısıtın. Ateşten çekip içine çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde sıkma torbasına koyup donması için dolaba kaldırın.
4.VANİLYALI GANAJ: Vanilyanın çekirdeklerini ayırıp kremanın içine ekleyin, kabuklarıyla beraber ısıtın. Ateşten çekip içine çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde sıkma torbasına koyup donması için dolaba kaldırın.
5.DOLGU: Çikolatanızı dolaptan çıkarın ve hazırladığınız ganajları içine sıkın. Ancak üzerinde boşluk bırakmayı unutmayın, çünkü çikolatanızı tamamlamak için son bir kata daha ihtiyacınız olacak. Ganajınızda çıkıntılar varsa spatulayla ya da soğuk ve kuru elinizle düzeltebilirsiniz. Soğuması için dolaba kaldırın.
6.KAPLAMA: Ganajınız yeterince soğuduğunda çikolatanızı tekrar ısıtın ve soğutun. Kalıba dökün ve bir spatulayla arkasını düzleştirip fazlalığını alın. Tekrar soğutun. Ev yapımı çikolatanız yenmeye hazır...

takıp edın 

  • Instagram Clean
  • w-facebook

baska ne var 

bottom of page