top of page

The Family Meal ve Beyaz Çikolata Kreması


Ünlü El Bulli'yi duymuşsunuzdur belki ve Ferran Adria'yı. Yok duymadıysanız size anlatacak kişi kesinlikle ben değilim, en fazla buradan buyurun diyebilirim az da olsa fikir vermesi açısından...

El Bulli'de yenen personel yemeklerine "The Family Meal" deniyor, yani "Aile Yemeği". 75 kişilik ekip servis başlamadan önce beraberce oturup yemek yiyor. Ayın son günü, gelecek ay boyunca yiyecekleri tüm yemek ve tatlı listesi asılıyor, yalnızca tedarikçiden çok iyi bir malzeme bulunursa değiştiriliyormuş. (Biz daha ertesi akşam ne pişireceğimizi bilmezken 1 aylık plan yapılıp asılması sizi çok üzmesin, büyük ihtimalle fazladan malzeme isteyip stok kontrolü yapılmasıdır sebebi)

The Family Meal, bir menü şeklinde yazılmış, ancak siz elbette isterseniz kendi menünüzü oluşturabiliyorsunuz. Uzun uzun anlatımlardansa basit fotoğraflarla hazırlandığı için az düzeyde ingilizceyle bile rahatça anlayabileceğiniz bir kitap. Eğer yemek kitaplarına düşkünseniz kütüphanenizde mutlaka bulunması gereken bir kitap. D&R'da daha öncesinde görmüştüm ama web sitesinde tedarik edilemediği yazıyor, bir diğer seçenekse Pandora'ya yazıp fiyat alıp getirtmek olabilir.

Şimdi gelelim asıl konuya: Beyaz Çikolata Kreması. İtiraf etmeliyim ki asıl amacım tamamen kendi çıkarlarım doğrultusunda Reyhanlı Şeftali Sorbe'ye altlık yapmaktı. Yaptım da ve benim haricimdeki herkes gayet güzel yedi de... Ama bu muhteşem tatlı benim için çok tatlıydı... Dolayısıyla normal bir tatlıseverseniz bu çok lezzetli ve inanılmaz basit bir tarif, yok her şeyin içindeki şeker oranını azaltıyorsanız bu tarif pek de size göre olmayabilir.

Ekipman:

Tartı

Tencere

Çırpıcı

Bıçak/Rende

Spatula

Kase x2

Süzgeç

Derece

Malzemeler: * 4 Kişilik

140 gram beyaz çikolata

180 gram krema

2 adet yumurta sarısı

Yapılışı:

1. Kremayı tencereye koyup kaynama noktasına getirin.

2. Yumurta sarılarını bir kasede çırpın.

3. Kremayı yavaşça, yumurta sarılarını pişirmeden kaseye dökün ve bu süre boyunca durmadan çırpın.

4. Bir kaseye ufalanmış ya da rendelenmiş beyaz çikolatayı koyun. Üzerine de süzgeç yerleştirin.

5. Karışımı tencereye geri koyun ve spatulayla "8" çizerek karıştırın. Eğer bir dereceniz varsa 80'i göstermeli. Yoksa karışım hafifçe yoğunlaşacaktır, spatuladaki sıvıyı parmağınızla sıyırın. Bu işleme nappe deniyor. Eğer bu fotoğraftaki gibi olduysa kremanız olmuş demektir, biraz daha kalırsa omlet yapmak üzere olabilirsiniz.

*Bu fotoğraf smartkitchen.com dan alınmıştır.

6. Karışımı süzgeçten süzerek beyaz çikolatanızın üzerine dökün ve homojen oluncaya dek karıştırın.

7. Beyaz çikolatalı karışımınızı kaselere dökün ve soğuyup katılaşması için 2 saat buzdolabına kaldırın.

takıp edın 

  • Instagram Clean
  • w-facebook

baska ne var 

bottom of page